tisdag 17 mars 2009

Scientologi är roligt

Galet, men roligt. :)

http://www.dn.se/nyheter/varlden/scientolog-erkanner-att-rymdharskaren-finns-1.822035

"I de hemliga texterna finns bland annat historien om den onde härskaren Xenu som för 75 miljoner år sedan regerade över 76 planeter där också jorden ingick. På dessa världar levde en ras som scientologikyrkans grundare L Ron Hubbard kallade thetaner. Xenu själv, som var thetan, upptäckte plötsligt att han med tankens hjälp kunde styra och påverka sina triljoner medthetaner.

Detta skapade en spänning mellan härskaren och hans folk, en spänning som resulterade i en våg av känslor som i sin tur skapade vårt universum. Till slut samlade Xenu ihop hundratals miljarder thetaner och skickade dem i flygande tefats-likande farkoster mot jorden där de sprängdes i bitar med hjälp av en serie vätebomber placerade i vulkaner. Det som sedan blev kvar av varelserna, deras själar, kan fortfarande smita in i våra kroppar och där skapa sjukdomar."

2 kommentarer:

  1. Tja, scientologerna gick i alla fall knappast ur den kristna tron för att dess bakgrund och filosofi kändes orealistisk...
    //Marina

    SvaraRadera
  2. Tja, scientologin är ju mycket senare. Även om den är galen är den ju uppkommen i en tid med bra mycket vidare vidare världsuppfattning än man hade på tiden när kristendomen formades. Den kunde sålunda ta med saker i beräkningarna som man aldrig ens kunnat drömma om på tiden för kristendomens uppkomst.

    Tack för kommentarerna. :)

    SvaraRadera